tiistai 18. marraskuuta 2014

Nukkekotiin väkerrettyä

Tälle sivulle yritän kuvata pikkuhiljaa nukkekotitavaroita, joita olen omin kätösin tehnyt. Kuvaaminen on hiukan hankalaa, sillä ainoa taloni on juuri remontissa jonkin sortin maanjäristyksen jäljiltä. Eli taloa siirrellessä on tullut vaurioita eikä se ole nyt kuvauskunnossa. Irrallaan ja lähes yksittäin kuvattuna toki saa itsetehdystä paremman selvyyden, mutta kuvauspaikkoja on meiltä hieman vaikea löytää (taustat ärsyttäviä),


Ryijyjä olisin mielelläni tehnyt useita, mutta koska kärsivällisyyteni ei riittänyt niin ainoa ns. suuri ryijyni jäi tähän siniseen. Pienempiä olen tehnyt ja pannut kiertoon muistaakseni ruskean sävyisinä.
Korituoli on neuvottu Päijät-Hämeen nukkekotiyhdistyksen
illoissa. Ostin sitten oikein kirjankin paperinaru/koripunostöistä, mutta kokeilematta on vielä ne ohjeet.
 Nämä pahvirunkoiset tuolit ovat harrastuksen ensimetreiltä. Tein näitä paljon ja sohvakalustoja myös. Tämä tuoli on erityisen rakas, koska kuosi on kiva ja siinä on mukava niskatyyny. Kyllä siinä kelpaa istuskella ja lukea vaikka hyvää kirjaa.
Puinen laatikko juuttikankaalla päällystettynä ja topattu kansilauta. Oikein kätevä penkki, jossa peleille on tarpeeksi säilytystilaa.

Etualalla alakoulun tyyliin puuvillalangoilla kalastajalankoihin pujoteltu arkinen matto. Takana työn edetessä ideoidut kuviot aida-kankaalle ristipistomattona. Puuvillalankainenkin tuntuu talossa paksulta, joten sellaisen voi käyttää roomboxissa.









Siivouskomero on lähes roskaa. Se on tehty pitkulaiseen pahvirasiaan. Hyllyinä muovipalikoita ja tavarat kaikenlaista pikkusälää. Tämä oli varsinainen kierrätysyritys ja osallistui nukkekotiyhdistyksen kilpailuun - taisi jäädä viimeiseksi. Komero ei päässyt taloon, koska siinä ei ollut ovea ja lopulta taisi mennä kokonaan rikki.
rikkalapio ja harja
silityslauta
moppi jne.


imurin alku
komerossa tavarat tungettuna
noin suurin piirtein






















Pahvista askarreltu komero. Valkoiseksi maalattu ja sisällä vähän hyllypaperia. Kahvoina kuulokojeen paristot. Nukkekodin makuuhuoneessa toiminut ihan hyvin, vaikka ei olekaan oikeita saranoita
pullonkorkista virkaten ja tärkäten tuoliksi
kahvilan tiski



Kahvila oli rikkinäisessä naulakossa, jossa peili. Yläkerrassa
enemmän näitä virkattuja tuoleja
 - kierreportaat tehty muovisesta viuhkasta



2 kommenttia:

  1. kyllä olet taitavasti tehnyt nämäkin!!!

    VastaaPoista
  2. Hienoja, ei voi muuta sanoa! Kyllä joillakin riittää kärsivällisyyttä (itselläni ei :D)

    VastaaPoista