sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nääkin on meillä...

Rummuntekokurssilla olen ollut kaksikin kertaa. Menevät vähän aneemisiksi kuvissa. Kahdella kurssilla olen saanut neljä rumpua ja vielä kaulakorunkin tehtyä. Toinen kaulakoru odottaa vielä varastossa tekijäänsä.


ensimmäinen pikkurumpu

Lapin hillasuot
Hillasuot on tehty kastamalla hetken tummassa petsiväriliemessä solmussa oleva nahka osittain. Ihan hieno tuli vaikka mielikuva myrskyävästä merestä on lähempänä kuin hillasuot.
Kuutamoyö- rumpu on suosikkini. Sen tumman siniharmaa ei ole edukseen kuvassa, mutta vaikutelma kuutamosta onnistui hyvin. Viimeisen rummun koristelu menikin sitten hieman överiksi - en vaan viitsinyt matkia aitoja lappalaisia rumpukuvioita. Yleensä en sitä edes kehtaa näyttää...
Kuutamoyö -
näkyykö poroja?
Kattia kanssa


Huovutuskurssilla olen tehnyt pitkän reikähuivin ja rastamaisen hiuskoristeen. Yritin myös huovuttaa patalappuja, mutta ne jäivät kesken.
huovutettu huivi
lähikuvassa värit näkyvät paremmin

Olen 175 cm pitkä ja tämä huivi ulottuu olkapäiltä lähes lattiaan. Vähän siis pitää asetetella tai kieputella kun käyttää.
On lämmin ja näyttävä.










Neulahuovutusta olen harrastanut Aapisen hahmoja jäljitellen: Kisu Pikkukuu eli Sisu-kissa on ainakin vielä tallessa. Joutsenen tein muistaakseni myös, mutta pulussa auttoi työkaveri kun meinasi mennä hermot.

Hurry-Maun mielestä ihan hyvä lelu



Väännä rautalangasta-kurssin tuotteet menivät aika pian lahjoiksi tai lahjoituksiksi. 
Molemmilta kursseilta jäi paljon materiaalia. Rautalankatyöt ovat hieman raskaita käsille ja huovuttamiseen tarvitsisi tilaa (eikä kissoja lähistölle).

Vanha kukkakauppani on lasin takana ja siksi heijastuksia on kuvissa kovasti. Se on tehty erään asunnon keittiörempasta yli jääneeseen kapeahkoon laatikkoon. Roomboxiksi aika suuri ja hämärä, kun ei ole valaistusta. 

Toinen työntekjä sitoo tilauskukkakimpun pakettiin.

Hyllyissä on aina siivoamista ja järjesteltävää.

Kukkakaupan kukkaloistoa.

Varo vaan etteivät putoa!


Kankaanpainantatyö opiskeluajoilta
Kuvan malli on vanhasta valokuvasta, jonka ukkini otti minusta (sininen mekko) ja serkustani (punainen mekko) mummolassa pihalla. Tein näitä kaksi. Annoin toisen kehystetyn taulun serkkuni äidille, kun hän täytti 50 vuotta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti