torstai 20. heinäkuuta 2017

Palapeliä - sitä elämä on!

Jalkavaivaisena en ole saanut aikaiseksi askarteluja kuin pikkuisen. Tänä kesänä on urakkana ollut varaston siivous ja siinä sitten hairahtuu aina jotain väsäämään...
Kevään ja kesän aikana tällaisia pieniä juttuja:
 Hieman kynsilakalla klitteriä päälle ja vot on hienot.
 Kahden hengen kerhossa teimme M:n kanssa keväällä palapelipaloista rintakoruja ja jääkaappimagneetteja sekä kierrätettiin vanhoja kirjoja.
- magee
- hullu
- villi
- cool
-happyEnsimmäinen kaiverrus vanhaan kirjaan. Salalokero siis. Olipahan hirveän hidasta ja hankalaa kaivertaa tuota koloa. Lopputulos on ihan kiva ja kirjassa ollut hieno kuvakin pohjalla tuo vanhan tunnelman hienosti. Mitähän tässä säilytän?
Korttitelineitä
Tekeillä on useita junkjournaleita. Tämä tyttöjen prinsessamainen kirja on valmis.PIeni diorama. Lasin läpi näkyy vähän huonosti kun heijastaa minut kuvaamassa.. Tipuisä siinä lukee lapselleen iltasatua ja äiti seuraa orrelta.
 Ostin peräkonttikirppiksiltä ja muilta kirppiksiltä reppuja jos sain TOSI halvalla TOSI hyvän, Niitä löytyi seitsemän kappaletta. Nämä olen vienyt Apua Kohilaan-ryhmän kautta jo matkaan. Laitoin sisälle koulutarvikkeita ja leluja. Lisäksi vein vielä pussimaisen repun täynnä leluja. Jospas jotkut koululaiset siellä niistä iloitsevat syksyllä.
Löysin jostain kirppikseltä tällaisen marionettihaarniskan.
Sopii hyvin nukkekotiin! Kullanvärisenä ei käy minun tulevaan herran kirjastoon, mutta kynsilakalla aloin vaihtaa väriä ja hyvä tulee! Reisiin laitan vanhoista kynttilänpidikkeistä jatkopalat kunhan ne löydän ja liimaan koko komeuden pysymään pystyssä jalustalla. Kyllä tulee hieno!
Postikortteja - tai niiden alkuja - tässä yhtenä päivänä kokoilin pyhäkoulun poistetuista flanellokuvista. Jotain kivaa ne vielä kaipaa, ne tekstit ovat mulle niin vaikeita...

Tämä on vaihtokehys, joka tein fuse-tool -hommien alustaksi. Yksinkertainen juttu, mutta tuli kiva.
Kesäkuussa olin lasten leirillä ja me teimme lasikivistä ja lehtikuvista sormuksia.

Tuo vihreä on kynsilakalla yritys tehdä lohikäärmeen silmä - ei onnistunut noin pienenä minulta, mutta kivat värit siinä on. Teen lohikäärmesilmän pian uudestaan, sillä löysin suuren lasikiven/paperipainon kierrätyskeskuksesta. Jospas sitten näkisin paremmin mitä teen.


Pick a stick.
Voi olla etten tarvitse näitä , mutta mulla on ne!
ATC- yritelmiä.


Pieni välipala:
Frida-kissasta kuva, jossa naamakin näkyy!

Pikkuisia korejakin on tullut virkattua. Myyjäisiin menivät.

Sulattelin uunissa muovihelmiä. Koristeita johonkin...

UUSIN HURAHDUS
Helmikuussa aloitin uuden harrastuksen (kun ei niitä tarpeeksi kai ollut): POSTCROSSING!

On kiva saada oikeaa postia. Ventovieraalle voi kirjoittaa pikkuisen elämästään tai yleensä Suomesta tai omasta paikkakunnastaan. Sitten kortti onkin jo täynnä.

Päällystin pahvisen kansion ihanalla kuvalla Flow-lehdestä. Tähän kansioon laitan kaikki kortit, joissa on kuva esim. paikkakunnasta tai kortti ei ole muuten niin minun keräilykohde.

Innostuin ensin niin kovasti linnuista ja perhosista! Sitten laajensin tietysti hamstrausintoani ja kerään nyt kansioihin Faunaa ja Flooraa:


 Eläinkortit tulevat tähän pöllökansioon. Nämä kortit olivat meillä jostain tulleina ja vaan tosi huonossa kunnossa. Leikkasin huonot osat pois ja niin ne päätyivät kansion päälle taskuun. NIIN ihania!


Lintuihin kelpaavat omatekemät, maalaukset
 ja valokuvat
Tuo tintti on paras!
Eläimet 

Välilehti taas Flow-lehdestä koristeltuna

Minulla on muutama ensipäiväkorttikin!

Kissoja saan joka tapauksessa.
Niitä pitää siis myös kerätä!
- kissoja
- lintuja
- perhosia ja muita ötököitä
- metsän eläimiä ja kotieläimiäkin
- kukkia ja marjoja
- puita
- sieniä yms. metsästä löytyvää


Eikä siinä vielä kaikki. Kerään nyt vielä taiteilijakortteja:
- Rudolf Koivu
- Martta Wendelin
- Minna Immonen
- Carl Larsson

Onneksi kortteja löytyy myös kirppareilta eikä ne siellä ole useinkaan kalliita. Näin laajamittaisen hurahduksen vuoksi olenkin rajannut ostokset kirpputoreihin ja mahollisiin vierailukohteisiin (siis jos muutenkin olen käymässä veturimuseossa, niin saan ostaa oikean hintaisia kortteja - hih)

Vielä olen avoin itsetehtyjen korttien suhteen. ATC-kortteja en oikein osaa tehdä, mutta niiden vaihto kiinnostaa myös

5 kommenttia:

 1. Voi vitsit kun olet ahkeroinut kovasti!!!! Kivaa kesälomaa sulle! Jospa joskus vielä jotain vaihdeltais...

  VastaaPoista
 2. Niin olis kyllä kiva... hyvää kesää sinulle myös!

  VastaaPoista
 3. Lauantaina täällä Killissä on korttikeräilijöiden päivät ja siellä on tuhansia kortteja 😀 sieltä saa ostaa kaikenlaisia postikortteja.

  VastaaPoista
 4. Joo niin on, kolme tuntia menee matkaan. Tiedän kun kävin mummulassa sielläpäin missä asut :)))

  VastaaPoista