torstai 20. marraskuuta 2014

Nukketaloista ja roomboxeista

Aseman kello ja kulta

Tämä rakas roska-askarteluni on muutossa mennyt rikki. Osia löytyy ja voin sen ehkä korjata jonain kesänä. Onneksi löysin valokuvat vielä sen paremmilta päiviltä! Tämän inspiraation sain englantilaisesta kirjasta, jossa kaikki pienet tavarat ovat kierrätysmateriaalia. Hauskaa oli tekeminen, mutta liimaukset eivät olleet oikein vahvoja...
kellokauppa ja lähin lyhtypylväs "vanhoilta ajoilta"
turvaverkon takana kellot  ja korut näyteikkunassa


Kelloseppä on jo vanha mies. Se on tehty fimo-massasta nukkekotiyhdistyksen nukentekopäivänä. Asiakas on matkamuisto-neitonen. Varmaan hän on tullut katselemaan kauniita koruja, joita vitriinissä on aika paljon.










Rotan vene 

Rotan kotina on pelastusvene, joka selviytyi haaksirikosta. Siihen laivarotta-rukka rannalla rakensi rakkaan kotinsa ja elelee siellä onnellisena elämänsä loppuun asti.


keittiö

olohuone


olohuoneen toinen seinä
makuuhuone

tässä  vene on näyttelyssä ja vinttikin näkyy...




















Vihreä villa: 

Tämä talo on aikamoinen ikuisuusprojekti. Se on melko ohutta materiaalia ja kokoaminen oli erittäin haastavaa - myös kasassa pitäminen vaatii huolellisuutta, jos taloa joutuu siirtelemään. Talo vie paljon tilaa ja nykyisessä asunnossani tuo sivulla oleva kasvihuone tai terassi on täytynyt jättää pois - ei siis tullut koskaan valmiiksikaan. Talo on maalattu vihreällä kivimaalilla, jäätelötikuista on askarreltu joka ikkunalle kukkalaatikko. Kukat ihan ostotavaraa.


olohuoneessa: itse tehty vain sohvakalusto - taulussa valokuva maalauksestani
Poju-kissasta - huomaa että ystäväni on  taitellut siniset kukat maljakkoon paperista!

työhuone
helmiverho oviaukossa

käytävällä - koiruus ehtinyt taas kuvaan

makuuhuoneen parisänky tehty pahvista päällystäen

liinavaatekaappi: lasi itikkaverhosuikaletta,
kahvoissa hama-helmi ja harjan piikki taivutettuna

keittiön nurkkaa
keittiö - yläkaappeja ei saatu tarpeeksi Lidlistä.





















Vihreän taloni sisustuksen aloitin WC:n tekemisellä. Rajasin työhuoneosasta lisäseinällä pienen kolon ja aloitin kaakeloinnin. Suikukin on sinne saatu mahtumaan. Tällaiset remontit vanhoihin taloihin ovat välttämättömät, sillä kuka nyt enää viitsisi pihan perukoille lähteä...















Lundby:n nukkekotikin minulla on ollut. Ostin sen joskus kirpputorilta ja kunnostin.  Sinne tein itse taustalla olevan keittiön kaappi-allas-hella-jääkaappisysteemin. Matto  ja villakoira on myös itse väkerrettyjä. Lundby oli kuitenkin niin pieni mittakaavaltaan, että luovuin siitä ja myin sen nukkekotimarkkinoilla. - Onneksi jäi kuva muistoksi!


2 kommenttia:

  1. Voi että! Onpas hienoja ja aidon näköisiä huoneita! On siinä ollut väkertäminen ♥ Koskahan minä innostun tuosta hommasta ;)

    VastaaPoista
  2. Hienoja ovat kaikki. :) Etenkin tuo rotan vene on hauska idea! Ja Vihreän villan sisäkuvat ovat kuin oikeasta talosta! Kateeksi käy...

    VastaaPoista