lauantai 8. elokuuta 2015

Tilkkunauhasta naruksi ja muuta mukavaa

Eilen löysin Pinterestistä kivan idean hyödyntää epämääräiset puuvillatilkut. Leikataan tai revitään nauhaksi ja väännetään naruksi! Liitoskohdat tuottivat hieman ponnisteluja, mutta kyllähän kaiken oppii, kun paljon tekee. Nyt sitten muutamat turhat tilkut on hyödynnetty naruun, jolle pitää keksiä hyötykäyttöä. Joku oli tehnyt ompelukoneella ympyröitä ja yhdistänyt matoksi. Jotain muutakin varmasti voi tehdä. Toki menee ihan sisustuselementtinä jollakin, jos löydän kivan kelan johon sen kieputtaisin (minullahan oli alkukesästä muovikela autotallissa, mutta pistin sen roskiin, kun en sitä mihinkään ole pariin vuoteen tarvinnut...) Mutta tulee noita mustia keloja lahjanarurullista aikanaan.

tähän tulee himo :)
Pesuvälineitä tein viisi tänä kesänä. Pitäisi ostaa pyssyn kuulia vielä lisää, niin tulisi kaikki aloitetut valmistettua. En tiedä onko nämä hyviä käytössä. Täytynee kokeilla...
Tein kahdella langalla, kun kalalankani oli ohutta ohjeeseen nähden.
Siksipä onnistui tuo värityskin näin.

Muuten sitten olenkin tehnyt pieniä vihkoja ja tehkonahkasta kuminauhakäyttöiset vaihtokannet. Kansiin mahtuu ainakin neljä vihkoa ja teinpä noita muistilappu/tarrakoteloitakin laminoimalla.
Ylärivissä on seinäkalenterin uusiokäyttönä tehdyt kannet. Alarivissä skräppipaperista ja paperikasseista tehtyjä kansia.
Vihkon sivut olen tehnyt kopiopaperista tai käyttämättä jääneistä vihkolopuista (ruutua ja viivastoa). Vihkoissa on joko 20 tai 40 sivua.
Punaisiin kansiin  löytyi sopiva helmi koristeeksi kuminauhakiinnittimeen.


Kannen tekonahkan taakse liiimasin näin nättiä tapettia
Tiimarin erikoishyvillä tarra-arkeilla, joita löytyi varastostani.
Laminoituihin säilytystaskuihin piti saada ohuet laminointitaskut. No nykyään niitäkin on vaikea löytää. Lidlistä ja Kärkkäiseltä löytyi,  joten homma saatiin toimimaan.

Tässä paperissa oli kivat värit (kaksipuolinen kuviopaperi)

3 kommenttia:

  1. wautsi vau! Upeita juttuja olet askarrellut. Nuo muistikirjat on upeita! Mistä sinä olet löytänyt tuota paksua tekonahkaa niiden kansiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkkaan punainen ja kaunis vihreä tekonahka on työkaverilta monta vuotta sitten saatu ja laitettu talteen, että jos jotain joskus tekisi... Monenvärisiä tekonahkanäytteitä löysin SPR:n Kontin kirppiskorista ja sieltä sain aitoa nahkaakin. Läjä maksoi alle 2 €! Aidoista nahkoista aion tehdä vähän isompia muistikirjoja.

      Poista
    2. Täytyypä pitää silmät auki kirppareilla josko löytäisin. Yksi Monique on tehnyt kansia leikkaamalla vanhasta matkalaukusta ;)

      Poista