perjantai 8. toukokuuta 2015

Pocket letters-huumaa

Tämän kevään hittinä on tullut jo vaihdettua useampi Pocket Letter ulkomaisten korttiväkertäjien kanssa - tai myös askartelusälän vaihtajien kanssa. Siitähän on kysymys. Kiva askarrella joko teeman, värin tai oman mielihalun mukaan kortteja 9 kpl, laittaa kirje ensin täysin tuntemattomalle ja jäädä odottamaan mitä mahtaa itse saada. Yllätyksenä voi tulla taitavasti askarreltuja hienoja kortteja ja tarvikkeita sisältävä pakkaus tai sitten helposti skräppipapereita päällekkäin liimattuja  lappusia ja takapuolella melkein tyhjää.  Oli niin tai näin yllätykset ja erityyliset kortit ovat mukavia saada, Minusta on kiva tehdä molemmat puolet jotenkin katsottaviksi, sillä näitä kerätään  kansioon ja selaillaan ideoita muistellen.

En laita tänne blogiin kuitenkaan muilta saatuja tuotoksia, sillä blogini on omia tekemisiäni varten tehty. Minulla on kansio, johon kerään ja kirjaan saadut Pocket Letterit.  Täälläkään ei kannata julkaista omia tekemiä taskuja ennenkuin saaja on nähnyt pakettinsa. Eli jälkijunassa tulevat tälle sivulle... Usa:n ja Kanadan kirjeet menevät todella  hitaasti kakkosluokassa - postitushinta on kaksinkertainen ykkösluokassa. Sieltä ovat jo postit tulleet minulle, mutta täältä ei ole vielä mennyt perille.



Englantiin

Tässä tätä skräppipaperiaskartelua. Liimattu päälle kaikenlaista ja toivottu miellyttävän katsojan silmää. Ei ihan "mun juttu", mutta kokeilinpa näitä muutaman. Keskellä on väritettyjä uima-asuja.

Takapuolta taskuista en näistä näytä, koska siellä on minun henkilökohtaisia tietojani näkyvissä. Takana olen pyrkinyt käyttämään myös kaunista taustapahvia ja sitten  pikkutavaroita tupannut lähes täyteen.

Yhden taskun takana on kirje. Se olikin melko hankala kirjoittaa vieraalla kielellä vieraalle ihmiselle. Mitä nyt haluaisi lyhyesti kertoa itsestään? Monet kertovat asuinympäristöstään ja sitten harrastuksistaan esim. millaisesta askartelun haarasta eniten ovat innostuneet. Siitähän sitä voi aloittaa.


Ranskaan
Tämä Ranskaan mennyt taskukirje oli tekeillä pitempään, sillä sovimme lähetyspäivän muutaman viikon päähän siitä kun päätimme tehdä vaihdon.
Vastaanottaja piti Hello Kitty-jutuista, joten niitä on yksi taskullinen ja reunassa roikkuva kännykoriste. Tämä Pocket Letter on alkuinnostuksen sekalaista tekniikkaa eli kaikkea mahdollista suht nättiä tungettu kortteihin.

Tapana on myös se, etteivät kaikki etupuolellakaan olevat koristeet ole liimattu kiinni vaan ne voi vastaanottaja halutessaan käyttää omiin tarkoituksiinsa. Tässäkin on niin yli puolet. Parasta olisi, että laittaisi esim. yhden kuvion korttiin somistukseksi ja taakse bonuksena niitä samantapaisia lahjana.

Yleensä laitan yhteen taskuun Muumi-teetä, paitsi jos vastaanottaja ei välitä teestä.
Minäkin olen saanut monelta jo teepusseja, vaikka en teetä juuri juokaan. Ihan kivoja ne ovat eikä ole sitten niin vaikea keksiä joka taskuun tavaraa.

Tämän Ranskassa asuvan ystävän kanssa olemme jo päättäneet vaihtaa sydän-aiheisen vaihdon kesäkuun puolivälissä. Ehkäpä siinä pieni kirjeenvaihtokin saa syvyyttä.

Suomea esitellen 
Kanadalaisen ystävän kanssa päätimme  vaihtaa omaa maata esittelevät taskut. Tämän väkertämisessä menikin aikaa, kun yritti keksiä miten esittelisi ilman että olisi ihan postikorttien näköistä.
- joulupukki on Suomesta ja sen takana jouluisia tarroja ja pari puista puuporoaihiota ja tähtiklemmareita
- lakkojen takana meikäläisen tiedot lyhyesti (sukunimeni on vanhempieni keksimä Lapin muisto ja tarkoittaa saarta, jossa on hillamättäitä)
- sauna on otettu netistä korttikuva mustavalkoisena, kerrottu naistaitelijiasta kirjeessä ja väritetty vesiliukoisilla puuväreillä. Takana sauna-aiheisia lappusia ja washiteippiä.
- Suomessa suojeltava saimaan norppa; takana lisää luonnonsuojelukirjeensulkijoita ja kuva karhusta
- pihlajanmarjakuvan takana tietysti Fazerin pihlajanmarjakarkkeja 3 kpl - loput söin itse
- Marimekko - servetti liimattuna ja puunappiin liimattuna toinen näyte - takana sitten ihan muuta: suomalaisen savitaiteilijan tekemä kettunappi (alkuperäispakkauksessa)
- Muumiteetä selitykset takana myös mitä Muumit ovat
- Revontulet ja poro postimerkeissä  ja takana kolme suomenlipputarraa ja viiden sentin kolikko.
- viimeisessä sitten selityskirje ja terveiset
Tämän pocket letterin meno kesti kahta päivää vaille kuukauden kakkospostina! Olisi maksanut kaksinkertaisen hinnan ensimmäisessä luokassa ja kun koko lähetyksen arvokaan ei taida yltää niihin hintoihin, niin siinähän mateli perille. Olin kyllä huomattavan helpottunut kun sain tietää perille menosta - jo luulin että jäi tulliin epäilyttävänä noiden karkkien takia...


       

1 kommentti:

  1. Voi kun kauniita olet tehnyt. Tykkään tyylistäsi. Kivaa loppuviikkoa! ♥

    VastaaPoista