sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Tammikuun touhuja

Tammikuu on vierähtänyt sukkia kutoen. Sukkalankoja oli, mutta aika pieniä määriä, joten raitaa tuli.
Kuukausi ei ole vielä lopullaan ja sain  kuvaan kuudet sukat - seuraavat  vihreäpunaiset ovat jo tekeillä. ( Tästä voi päätellä että olen katsellut aika paljon televisiota, kun samalla aina neulon sohvalla.)
Tein isoja sukkia näin alkuvuodesta. Pienille lapsille on kaikkea paljon nopeampi tehdä, joten satsaan nyt ensin isompiin, jotta saan myös isommille lapsille tehdä paketteja.



Olen tehnyt tällaisen muistokirjan itselleni Operaatio joulun lapsi-touhuistani. Ei vielä ollenkaan loppuun asti ajateltu, mutta siitä se muokkaantuu ajan mittaan.

Liimailen kirjaan kuitteja, valokuvia pakettieni sisällöistä ja netistä löytämiäni ideoita itsetehtyihin lahjoihin.







Löysin Operaatio joulun lapsi-sivulta yhden kuvan, jossa lahjapakettini ympärillä kyykyssä tutkitaan sisältöä - siis minun neulomat siniset sukat ja kaikki tavarat näkyivät siinä! Taidanpa etsiä kuvan uudelleen ja liimata sen tähän kirjaan.

Mitä paketteihin olisi hyvä laittaa...

Kuvia Patmoksen tiedotteista vuosien varrelta: paketit perillä!



















Uusi puuhani on JUNKJOURNAL ihan A4-koossa. Sain ystävältä kirjankansia varmaankin jostain tietosanakirjasarjasta läjän. Kannet oli irrotettuja selkämyksestä. Niinpä tein uuden selkämyksen ja kasasin roskapapereita sisään! Hirmuisen hauskaa hommaa tällaiselle kierrätyshullulle!
Kansi musteella värjätty ja liimattu
värjätyty puukuviot 

Ensimmäiseen laitoin punaisen nahkaselkämyksen.
Nahka on hyvää ja taipuu hienosti. Sattui löytymään juuri sopiva suikale. Muihin joudun käyttämään tekonahkaa, tapettia, kangasta tms. sillä ideahan on ettei tähän osteta tarvikkeita. Sidontalanka on jotain erityisvahvaa, jonka olen joskus hankkinut kirpparilta.
Sisällä on sitten kaikenlaista suttupaperia, käärepaperia,
pakkauspaperia, paperipusseja ym. - myös kakkupaperi käy.


Kahvia reilusti...
Kopiopaperia (A3) sotkin kahvilla!
Toinen junkjournalini on puutarha-aiheinen. Kannessa on alkuperäinen harmaa väri, selkämyksessä tapettia ja koristeena rintakoru ja kankainen lahjanauha.


Sivuina on siis tyhjiä samanlaisia papereita, mutta lisäksi myös kukka/kasviaiheisia ylijäämäpapereita. Paperit saavat olla myös ryppyisiä ja niissä voi olla vaikka mitä tekstejä tai kuvioita - ne voi peittää tai jättää näkyviin sitten kirjaa täyttäessä. Sivuja ei ole ommeltu vaan ne on pujotettu lankojen alle nipuissa.


Pakkauspaperia ja monistepaperia
Sisäpuolella kannet on  päällystetty paperipussilla, Kynäkotelo liimattu etukanteen.
Sisäpuolella lahjanauhassa on  mahdollisuus pujottaa jotain väliin. Ensimmäinen sivu näkyy olevan kukkakaupan kassista...

 
Näitä junkjournaleita laitan myyntiin Operaatio joulun lapsi-keräyksen hyväksi kunhan saan kaikki kirjat valmistettua ja sisustat koristeltua ja viimeisteltyä.  Käytän koristeluun leimoja, paperisuikaleita, tageja, kirjekuoria yms. Junkjournalin käyttäjä lisää vielä omia "roskiaan" eli muistojaan ja tekstejään ihan niinkuin haluaa kirjaansa käyttää.  En itse varmasti tarvitse 10 -11 kappaletta näitä. Jotkut kyllä saattavat tulevaisuudessa saada pelkkää roskaa tuliaisiksi tai lahjaksi merkkipäivinään.

ATC- korttien myötä innostuin kirpparilta löytämiin ruskeisiin korttipohjiin liimaamaan ATC-kokoa olevan teepussiin leimatun kuvan ja vähän narua ympärille. Tällaiset kortit voisivat mennä myyjäisissä kaupaksi.
Kahviin kasteltua nuottipaperia mahtuu tietysti korttiin!

Lintuhäkkiin sopii myös kukan lisäksi
postimerkki - jossain mulla sellainenkin kortti
jo onkin...

Merimiesaiheiset ATC;t
Alumiiniteipin alla drinkkitikkujen osia yms.






Nämä normaalikokoiset japanilaiset tyttökortit eivät ole
menneet kaupaksi ja päätyivät artjournaliini oikein porukalla
- muutaman jätin vielä varalta talteen.
Muuten olen käyttänyt tammikuun vapaa-aikaani kirpputoreilla kierrellen. Sieltä on löytynyt aihioita nukkekotiaskarteluun ja jonkun verran hyviä uusia vaatteita ja leluja myös tuleviin paketteihin. Esim. sukkahousuja jää nykyisin lapsilla  käyttämättä ja niitä olen löytänyt jo kahdeksalle tytölle avaamattomissa paketeissa. Kirpparit ovat myös askartelutarvikkeiden aarreaittoja. Punaisen Ristin Kontti-tavaratalossa on epämääräisen sälän pöytä josta saa 1 €/kg kovia pikkutavaroita. Sieltä löytyy lähes joka kerta askarteluun tai nukkekoteihin kivoja esineitä tai materiaaleja. 

5 kommenttia:

  1. Voi vauuuuu! Sinä olet ahkeroinut toden teolla! Upeita nuo sinun junk journalisi! Minäkin tein loppiaisena yhden ja postasin sen blogiini ;) mahtavia nuo atc korttisi sekä teepussikortit puhumattakaan noista ihanista geisha-korteista!!! Harmi kun me myyjäiset on siellä kaukana etten pääse ostamaan pöytääsi tyhjäksi!!! Kovassa käytössä on sinun tekemäsi kalenterimuistikirjat. Ne on lemppareitani!

    VastaaPoista
  2. Ihan pakko kysyä, mutta jos joskus raaskisit luopua noista upeista atc-korteista niin vonkaisin niitä vaihtoon! Ne on sikamageet!!!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Susanna kannustuksesta! Kunhan tässä olen tehnyt ATC- kortteja jonkun verran lisää, niin sitten voidaan vaihdella - taitaa olla vasta kymmenisen kappaletta mulla. Ei ne itsestä tunnu miltään hienoilta, kun roskia vaab pyörittelee ja sommittelee... mutta tekeminen on kivaa ja tuntuu tosi mukavalta, jos joku muukin tykkää !

    VastaaPoista
  4. Mahtavia juttuja. Taikuri. :) Varsinkin nuo junk journalit!!!

    VastaaPoista