sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Öljyväreillä

Ensimmäinen öljyvärityöni: mummolan kannu, äidin hau-hau muki ja kuviteltu pulla. Asetelmasta oli hyvä aloittaa.
 Ystävykset Sotsissa on tehty valokuvan perusteella pointillisesti. Tämä on paljon värikkäämpi kuin valokuva...
Ystävykset Sotsissa 
Pieni Poju-kisu
Kissa tuolilla




















Tämä alla oleva on tehty pikkuveljen satuun. Siinä karhu ja pöllö ovat ystävinä ja soutavat Unisaaresta.




Asetelma
Talvikuva joenvarrelta

Koiruuksia

Eilen olin tekemässä neljän hengen porukalla "villakoiria".  Saimme vasta kaksi valkoista koiraa valmiiksi, mutta teimme paljon päitä ja turkkeja valmiiksi. Ensi lauantaina kokoamme  koiria taas: ruskeita, mustia ja punertaviakin on luvassa.

Näitä koiria olen tehnyt eri ystävien - lasten ja aikuisten -  kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Mallin sain eräältä nuorelta, joka oli jostain tällaisen  hankkinut.

Koira on todella hidas tehdä. Paljon on käsin ompelua ja monta työvaihetta. Kuitenkin niistä lopuksi tulee niin ihania yksilöitä, että aina jonkin ajan päästä niitä haluaa tehdä taas. Koirista tulee yleensä afgaanin vinttikoiria, mutta joskus on syntynyt  mäyräkoira tai muu sekarotuinen koiruus.



Koirakaveri:

  • liikutellaan siiman avulla; kulkee helposti sivulla
  • nukkuu mielellään sohvalla söpösti
  • koira-allergiselle voi viedä lahjaksi
  • myös purkulangoista tulee hauska



tiistai 23. syyskuuta 2014

Korttikokeiluja

 
Korttipohja, jossa sydämen muotoinen aukko... helppoja ja toimivia onnittelukortteja. 

Ystävälle:



  •  sydänpalat leikattu leikkurilla pakkausjätteestä
  •  kultavalkoisen koristepaperin alle liimattu pitsiä tai muuta nauhaa
  • vähän kullanväristä narua liimattu sydämien alle yhdistämään sydämet




 Talviset porot kävivät joulukortista.












Nämä tytöt on tehty paperinpaloista ja  tapeteista.  Tusseilla on tehty silmät, suu ja vähän koristetta taustaan - puuväriä poskiin. Idea on  lasten askartelukirjasta. Näitä teimme paljon yhtenä iltana - niistä olisi voinut tehdä vaikka boordin seinälle.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Minikirja-askartelua

Olen useasti katsellut  YouTubesta kirjojenvalmistusvideoita ja yritin perässä. Minikirjat oli tosi hauskoja tehdä - piti ohjeen mukaan taitella ja liimata skräppipaperiarkista, mutten raaskinut vaan tein A3-piirustuslehtiön kannesta. Isoimman Ihan pihalla-kirjan tein samalla periaatteella tapetista.

Ihan pihalla- kirjasta pidän kovasti. Haluaisin siitä pihaa käsittelevän valokuva-albumin, mutta on tosi hankalaa saada sopivia kuvia. Valokuvaus ei ole minun laji! Kuvatekstejä en ole vielä edes yrittänyt.
minikirjoja eri tavoin päällystettynä





Ihan pihalla - etukansi










tasku ja taustaväriä




Kissat ovat patiolla  ja valjaissa ihan pihalla.







takakansi

Ihan pihalla-kirja kuvaa ulkopuolta kodista...

Kartta on kiva sivu myös


Isommat kirjat ovat A5-kartonki taitettuna eli postikorttikokoa. Hauskinta oli helmien laittaminen selkämykseen ja kaikenlaiset muutkin tilpehöörit. Nämä kirjat ovat ihan tyhjiä, niihin voi sitten kukin kirjoittaa, piirtää tai liimata valokuvia niinkuin tykkää.

"Teen ja tykkään" -kirja oli ensimmäinen näistä suuremmista ja siitä tuli hieman liian paksu. Mutta sisältöä kyllä saa kaikenlaisesta sälästä helposti: valokuvia, pieniä origameja, leffalippuja yms. jopa vanha palkintomitali laulukilpailusta mahtui sinne. Blogistani olisin halunnut tehdä samannimisen, mutta laitoinpa sitten kuitenkin toisin.
"Teen ja tykkään"  sisältää  kaikkea mistä olen ollut kiinnostunut
ristikoista askarteluun ja elokuviin!

Koska olen kalat horoskoopissa, keksin tehdä vielä vesiteemaisen kirjan:
etukansi: tapettia, valmiita koristeita ja simpukkahelmiä
 + nappi ja haaranastoja

pala oksaa, lintukoristeet ja vähän paperia
vedeksi takakanteen - huom. kivat helmet selkämyksessä

sivut vanhoja kaksiosaisia kortteja päällystetty
pääosin servetein, muutama maalattu 
 Mitä tänne tulee sisään, se on vielä keksimättä!

Neulottua

tyypillinen raitasukkani.
Seitsemän veljestä -langat on nyt sitten loppu. Varastossa on hirveästi muita lankoja - ostettu joskus muihin projekteihin ja saatu tuttavilta ja jopa peritty serkkujen mummolta...

Ystäväni Kajaanista lähetti kivoja väriävaihtavia puuvillalankoja ja aikani ihmeteltyäni tein niistä sitten rättejä. Helmineuleella tehtynä tulee oikein ilmavat kun käyttää sopivan reiluja puikkoja. Keraaminen liesi tai induktioliesi on näillä räteillä hyvä kiillottaa: kuivaa hyvin ja voi heittää pesukoneeseen. Kaikki nuo langat neulon tv:tä tuijottaessa siis räteiksi. Sitten pitää niitä viedä tuliaisiksi ja antaa myyjäsiin, jotta pääsevät käyttöön,
kokeilin eri vahvuisia sukkapuikkoja - siksi kokoeroja

Näitä pipoja onkin hankala saada kuvaan - lahtevät lapsille lahjaksi


Kolmiohuivit mohairlangasta on neulottu aina oikein kaikista paksuimmilla puikoillani.
Aloitettu kärjestä ja lisätty silmukka aina alussa ja lopussa kunnes kerä loppui.
Pipo ja kaulahuivi ovat hieman isot nukelle puettuna. Pörröinen kumminkin.

Tuunattuja

Meillä meni Ikean kehyksestä lasi rikki. Näin jossain valokuvakehykseen tehdyn korvakorusäilytysidean ja niinpä kiinnitin kehykseen vanhaa pitsiverhoa ja mummojen tekemiä pikkuliinoja. Taulu on sopivan iso, siihen mahtuu omat ja tyttären korvikset nyt mainiosti. Pitsejä ei saa liimata kunnolla vaan pitää jättää korviksille roikkumavaraa :)

Kirpparilta ostettu kitara sai kiiltokuvat naarmujen päälle.
Vanha lipasto tilkuista kivat laatikot decoupage-tyylillä - ihan siis erikeeperillä. Kun laatikot ovat erilaiset, voipa muistaa mitä niissä on hiukan paremmin.

Käsillä tekeminen on tärkeää

Tekeminen sinänsä jo tuo iloa elämään. Jos työnsä saa vielä käyttöön, voi olla tyytyväinen. Esittelen tässä nykyisiä ja entisiä käsitöitä ja askarteluja. 

Olen elämäni varrella tehnyt aina jotain käsitöitä yrityksen ja erehdyksen kautta. Sain ompelukoneen yläasteiässä ja tein innolla muille vaatteita ilman kaavoja ja muutama vaate onnistuikin ihan kivasti. Sittemmin ompelu on jäänyt vähemmälle. 

Virkkaus- ja neulontatyöt olen pitänyt suhteellisen pieninä, jotta ne ovat tulleet valmiiksi. Poikkeuksena jokunen verho ja  sängynpeite, joista tämä kalalangasta tehty versio on tallessa.

Parhaillaan neulon sukkia, pipoja ja kaulahuiveja joulupaketteihin. Operaatio Joulun lapsi on yhteiskristillinen keräys Romaniaan ja tänäkin vuonna tulee tehtyä paketteja.
Sukista teen mielelläni iloisen raidallisia - toinen helppo tehdä samaan kokoon.
Lahjat laitetetaan kenkälaatikoihin.

piirustusvihkoja
Monistuspapereista ja erinäisistä koristepapereista nidoin isolla nitojalla piirustusvihkoja lasten paketteihin. Kierrevihkot tein muistilapuista, kun ne ovat olleet vuositolkulla käyttämättä.